Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ















                                                   EEX - Λειτουργία ως Ν.Π.Δ.Δ.;
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη τιμή και ευχαρίστηση παρακολουθούμε το παραλήρημα των εκπροσώπων της Χημικής Αντίδρασης απέναντι στα αυτονόητα. 

Προσκολλημένοι στις καρέκλες τους αρνούνται να δουν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Τα επαγγελματικά προσόντα αναπροσαρμόζονται διαρκώς, τα μη νομοθετικώς κατοχυρωμένα επαγγέλματα καταλαμβάνουν συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά εργασίας και κάποιοι εγχώριοι αφεντάδες επιμένουν να στρουθοκαμηλίζουν.

Η ΕΕΧ οφείλει να προσαρμοστεί. Ας μας πουν οι επί όλων επαΐοντες πόσες φορές ζητήθηκε επίσημα από το ελληνικό κράτος από το 1988 που η ΕΕΧ είναι ΝΠΔΔ  η πραγματογνωμοσύνη της ΕΕΧ ή η συμβολή της στο σχεδιασμό της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής. Ή πόσες φορές από το 2008 και μετά πήρε έστω και ένα ευρώ σαν κρατική ενίσχυση το ΝΠΔΔ από το οικείο υπουργείο.

Οι κοινωνίες αλλάζουν, το ίδιο και οι ανάγκες. Η ΕΕΧ πρέπει πλέον να διεκδικήσει σθεναρά το ρόλο της ως ο επίσημος φορέας πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων των συναδέλφων Χημικών.
Η ΔΗΚΙΧΗ υποστηρίζει εδώ και χρόνια τη συγκεκριμένη άποψη και έχει το θάρρος να την προβάλει. Οι σφραγίδες δεν είναι η ουσία. Ζητάμε ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕΧ όπως συμβαίνει με τις αντίστοιχες επιστημονικές ενώσεις διεθνώς. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΕΧ ΑΜΕΣΑ. 

Η ΔΗΚΙΧΗ είναι η επίσημη παράταξη της ΝΔ στο χώρο της ΕΕΧ. Τρεις φορές την έχουν διασπάσει αυτοί που θέλουν απλά να ελέγχουν μαγαζάκια και έφτιαξαν τις δικές τους προσωποπαγείς παρατάξεις. Είμαστε περήφανοι για τις θέσεις μας, για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούμε επίσημα, για τη σταθερότητα στις απόψεις μας και την προσήλωσή μας στον αγώνα για διαφάνεια και αξιοκρατία. 

Καταγγείλαμε τη νοθεία μέσω των επιστολικών ψήφων στις εκλογές του 2012 και το φτάσαμε μέχρι το τέλος. Οι υπεύθυνοι καταδικάστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη. Και έχουν ονοματεπώνυμο και ήταν υποψήφιοι με συγκεκριμένη παράταξη. Ας ζητήσουν οι συνάδελφοι επίσημη ενημέρωση από τη ΔΕ και θα πάρουν τις απαντήσεις τους. 

«Και δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς που εμπλέκονται στην απόπειρα νοθείας του 2006, στη νοθεία του 2012 και όσους βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύψουν τις βρώμικες τους (προφανώς εννοούσαν βρωμιές!)»  έλεγαν το 2015. Και οι συνάδελφοι τους πίστεψαν. Και σήμερα έχουν προεδρείο μαζί, και κατεβάζουν προτάσεις μαζί και όλα μέλι γάλα. Ξεχνάει εύκολα βλέπεις ο Έλληνας. 

Αλλά ποιοι ακριβώς ολοφύρονται ότι η ΔΗΚΙΧΗ επιθυμεί την διάλυση της ΕΕΧ; Αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τα περιφερειακά τμήματα της ΕΕΧ στην τύχη τους, αν δεν τους προσφέρουν ψήφους, ή που στέλνουν τον εισαγγελέα σε όσες διοικούσες επιτροπές περιφερειακών τμημάτων είναι ασεβείς!!! απέναντι στην κεντρική Διοικούσα επιτροπή; Γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι στο ΠΤ  Ευρυτανίας-Στερεάς-Εύβοιας δεν υπάρχει κάλπη για τις εκλογές, γιατί μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2017 το τμήμα αφέθηκε στην τύχη του, χωρίς καμία παρέμβαση από την κεντρική διοικούσα; Ή ότι έγινε προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών στο ΠΤ νοτίου Αιγαίου, ακόμα και για την ΔΕ του ΠΤ, επειδή στο ψηφοδέλτιο της ελεγκτικής επιτροπής δεν υπήρχαν 3 αλλά ένας υποψήφιος;  Αυτοί λοιπόν είναι εκείνοι που λένε ότι ονειρεύονται μια ΕΕΧ μεγάλη, κάνοντας όμως τα πάντα  για να συρρικνώσουν και απαξιώσουν την περιφερειακή δομή της. 

Συνάδελφοι,
Ας βάλουμε τέλος στην κατάντια της ΕΕΧ. Να σταματήσουμε τη λάσπη, τη συκοφαντία, τις προσωπικές επιθέσεις.
Αξίζουμε μια καλύτερη ΕΕΧ και θα την έχουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου