Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ  (ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ.) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕ ΤΗΣ ΕΕΧ ΣΤΙΣ 02/03/2016

Η ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες να εξελίσσεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον των μελών της στα κοινωνικά δίκτυα μέσα από ιστοσελίδες συναδέλφων της ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ οι οποίοι, άγνωστο σε εμάς γιατί, μας επιρρίπτουν ευθύνες για ανύπαρκτα ολισθήματα και πράξεις «προδοσίας του κλάδου» τον οποίο αυτοί και μόνο αυτοί δικαιούνται να υπερασπίζονται. Επειδή όμως η αλήθεια όταν δεν λέγεται ολόκληρη είναι πιο επικίνδυνη και από το χειρότερο ψέμα και επειδή θεωρούμε ότι η θέση της ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. στον χώρο των χημικών δεν κερδήθηκε με μεγαλοσχήμονες αναρτήσεις και αφορισμούς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά με αγώνες επί σειρά ετών για την προώθηση και την ανάδειξη του επαγγέλματος του χημικού, τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν έχουμε την έπαρση να μονοπωλήσουμε ακυρώνοντας την προσφορά τόσο των άλλων παρατάξεων όσο και μεμονωμένων συναδέλφων, είμαστε υποχρεωμένοι για την αποκατάσταση της αλήθειας να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους για τα κάτωθι:
1. Στις 12/01/2016 ο συνάδελφος Λάμπρος Φαρμάκης, Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ., ενημέρωσε τα εκλεγμένα στην ΔΕ της ΕΕΧ μέλη μας Βασίλη Γκανάτσιο και Βασίλη Μπίνα, ότι βρισκόταν σε εξέλιξη συνεννόηση των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό. Η πρώτη συνεδρίαση είχε ήδη πραγματοποιηθεί στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και η δεύτερη θα γινόταν στα γραφεία του ΤΕΕ. Κατόπιν συνεννόησης αποφασίστηκε να προταθεί στην ΔΕ της ΕΕΧ από την παράταξή μας να ληφθεί απόφαση συμμετοχής του κλάδου μας σε αυτές τις συνεννοήσεις. Άμεσα ο συνάδελφος Γκανάτσιος έστειλε μήνυμα στα μέλη της ΔΕ ενημερώνοντάς τους για αυτή την δραστηριοποίηση των άλλων επιστημονικών φορέων και την ανάγκη να συμμετέχουμε και εμείς. Και ενώ στην αρχή υπήρχε αρκετός σκεπτικισμός από μέρους συναδέλφων της ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ μελών της ΔΕ αν αυτή η κινητοποίηση αφορούσε την ΕΕΧ, τελικά η επαφή με τους άλλους επιστημονικούς φορείς αποκαταστάθηκε και η ΕΕΧ συμμετείχε από εκείνο το σημείο και μετά - με αποφάσεις της ΔΕ τις οποίες ψήφισαν οι εκπρόσωποί μας - στις κινητοποιήσεις.
2. Στην συνεδρίαση της ΔΕ της 02/03/2016 στην ημερήσια διάταξη υπήρχε και το θέμα πρότασης που έφερε η παράταξη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αναφορικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής του κλάδου στο κίνημα των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό. Στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε πρόταση τόσο από την πλευρά της ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ όσο και από την πλευρά της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ για το ίδιο θέμα. Η ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. δεν κατέθεσε καμία πρόταση, όχι γιατί «ψάχνεται να βρει πρόταση» όπως κάποιοι αναγράφουν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά γιατί ποτέ δεν αμφισβήτησαμε την προηγούμενη απόφαση της ΔΕ για συμμετοχή μας στο κίνημα των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό, πώς θα μπορούσαμε άλλωστε όταν το θέμα αυτό εμείς ανακινήσαμε και υποδείξαμε στην ΔΕ. Επίσης όπως όλοι γνωρίζουν, συνηθίζεται όταν μια πρόταση τίθεται σε ψηφοφορία και δεν ψηφίζεται να ισχύουν οι προηγούμενες αποφάσεις, επομένως η κατάθεση αντιπρότασης για εμάς ήταν περιττή και αντιπαραγωγική την στιγμή που δεν μετακινηθήκαμε από τις θέσεις μας.
Στην συγκεκριμένη όμως συνεδρίαση της ΔΕ υπήρχε ένα πρόβλημα: δεν ήταν παρών κανένας συνάδελφος από την ΕΚΜ-ΠΑΣΚ. Οι εκπρόσωποί μας ανέδειξαν το ζήτημα, επισήμαναν την ανάγκη της παρουσίας και των συναδέλφων της παράταξης αυτής στην συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος και ζήτησαν να μετατεθεί το θέμα στην επόμενη ΔΕ. Φυσικά μέχρι τότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι προηγούμενες αποφάσεις που λήφθηκαν περί της συμμετοχής μας στο κίνημα των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό θα συνέχιζαν να ισχύουν. Όταν το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό τότε οι εκπρόσωποί μας δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στην διαδικασία. Τώρα τι σύνδεση υπάρχει ανάμεσα σε αυτή την στάση με τα συμπεράσματα που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα ότι η «ανεύθυνη στάση των εκπροσώπων της ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. που απείχαν από την ψηφοφορία απαξιώνει την ΕΕΧ» είναι πραγματικά θέμα που άπτεται της επιστημονικής φαντασίας.
3. Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε αναίτια, αν όχι περίεργη, την επίθεση που υφιστάμεθα από συναδέλφους της ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, όταν μάλιστα στο παρελθόν είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, όπως εξ άλλου και με άλλες παρατάξεις της ΕΕΧ, και μάλιστα κατά την συγκρότηση της τρέχουσας ΔΕ της ΕΕΧ ήμασταν η μόνη παράταξη που χωρίς αστερίσκους και κόμματα υποστηρίξαμε την υποψήφια που υπέδειξε η ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ως πρόεδρο της ΕΕΧ. Αλήθεια μήπως το ρητό «στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα» εντέλει ισχύει στην περίπτωσή μας;

Συνάδελφοι
Όλοι όσοι συντασσόμαστε στις τάξεις της ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. υπηρετούμε το επάγγελμα του χημικού αθόρυβα και σοβαρά επί σειρά ετών, από την πλευρά της κεντροδεξιάς ιδεολογίας την οποία πιστεύουμε. Αυτό δεν μας κάνει «υποτακτικούς» κανενός κόμματος και ποτέ δεν είχαμε αγκυλώσεις υποστήριξης κυβερνητικών επιλογών όταν αυτές ήταν εναντίον του κλάδου μας. Ο καθένας από εσάς μπορεί εύκολα να βεβαιωθεί για τα λεγόμενά μας από τις θέσεις που κατά καιρούς έχουμε πάρει στην ΔΕ και την ΣτΑ της ΕΕΧ για ζητήματα του κλάδου, ενάντια σε αποφάσεις κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων του πολιτικού μας χώρου. Για του λόγου το αληθές σας καλούμε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας http://dikixi.blogspot.gr/ και να διαπιστώσετε τα λεγόμενά μας. Εκεί θα δείτε τις θέσεις μας για το ασφαλιστικό καθώς και διαχρονικά για άλλα θέματα ενδιαφέροντος του κλάδου μας (αποθεματικά ασφαλιστικών ταμείων, ΕΦΕΤ, νέο λύκειο κλπ). Το γεγονός ότι κάποιοι δεν καταθέτουν ανοικτά το πολιτικό τους στίγμα δηλώνοντας «ανεξάρτητοι», αλλά παραδεχόμενοι κατ’ ιδίαν ότι έχουν προσβάσεις σε πολιτικούς χώρους περισσότερες από άλλους που ευθαρσώς δηλώνουν την ιδεολογική τους ταυτότητα, δεν θα πρέπει να σας δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις για τις επιδιώξεις τους.          
Κλείνοντας αυτό το διευκρινιστικό σημείωμα θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας σε όλους τους συναδέλφους που γίνονται άθελά τους μάρτυρες σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση απαξίωσης της ΕΕΧ και των διαδικασιών της, η οποία δημιουργήθηκε χωρίς δική μας υπαιτιότητα, και η οποία δυστυχώς μας ωθεί να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας στην ΔΕ της ΕΕΧ.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου