Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αγγελία για Χημικό 9-7-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΔΥΟ ΧΗΜΙΚΟΥΣ 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ  Α) ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ Β) ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ 

ΕΛΕΓΧΟΥ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ  ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ 

ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ: 



ΝΑΙ Ή ΟΧΙ

ΝΑΙ Ή ΟΧΙ


Αγαπητοί συνάδελφοι

Το δημοψήφισμα που έχει προκηρυχθεί είναι καθοριστικό για το σήμερα και το αύριο της χώρας, για την ιστορική πορεία του Έθνους μας. Στις 5 Ιουλίου, ανεξάρτητα από την φιλολογία που αναπτύσσεται, πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι  αποφασίζουμε για το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ» της παραμονής της Ελλάδας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το ύψιστο πατριωτικό μας καθήκον αυτή την ώρα, είναι να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα και το μέλλον της Ελλάδας και αυτό μόνο με την συμμετοχή μας σε μια μεγάλη και ισχυρή Ευρώπη μπορεί να επιτευχθεί. 
Μόνο έτσι διασφαλίζουμε την οικονομική στήριξη που έχουμε ανάγκη, ενισχύουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και προασπίζουμε την εθνική μας ασφάλεια και ανεξαρτησία. Η απόφαση για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας ενώ έχει ληφθεί εδώ και πολλά χρόνια υπό την ηγεσία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε αμφισβήτηση από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο λαός που επινόησε την λέξη «ΕΥΡΩΠΗ» οδηγείται ουσιαστικά έξω από αυτήν.
Σε μια περίοδο αστάθειας και γεωπολιτικών αναταραχών στη γειτονιά μας, όταν η Πατρίδα μας γίνεται καθημερινά η είσοδος χιλιάδων ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτη και μόνη, περιβαλλόμενη από γείτονες με δηλωμένες κατά καιρούς εδαφικές διεκδικήσεις . Μια μοναχική πορεία θα την καταστήσει «ευάλωτη» σε αυτούς που την επιβουλεύονται.

Η ιστορικότητα των στιγμών επιτάσσει να σκεφτούμε όλοι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Χωρίς να ξεχνάμε τις θυσίες και την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί την τελευταία πενταετία, τις πιέσεις που έχουμε δεχτεί, τα λάθη που έχουν γίνει με τα οριζόντια και άδικα μέτρα που ελήφθησαν, πιστεύουμε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα σε μια ισχυρή, αναπτυγμένη και κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη.  Γι αυτό την Κυριακή,  αποφασίζουμε υπεύθυνα.

Αρνούμαστε τον απομονωτισμό, την χρεοκοπία της χώρας μας, τους παραπλανητικούς συναισθηματισμούς και το λαϊκισμό.
Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην προσπάθεια να αγωνιστούμε συλλογικά μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια για την δυνατότητα εξόδου από την κρίση και  τις κοινωνικές κατακτήσεις των πολιτών. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ (ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ.) ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται ένας καταιγισμός δηλώσεων θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων στα ΜΜΕ σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να αντιμετωπιστεί το οξύτατο ταμειακό έλλειμμα της κυβέρνησης. Η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
Τονίζεται βέβαια ότι η παραχώρησης των ρευστών διαθεσίμων δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά αυτή την απόφαση καλούνται να την πάρουν ποιοί; Οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση;
Το πρόβλημα της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων ξεκινά από την ίδρυσή τους και κυρίως το 1950 όταν με τον αναγκαστικό νόμο 1611 τα ταμεία έχασαν το δικαίωμα να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στις εμπορικές τράπεζες και να κερδίζουν τους τόκους. Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεσμεύονταν σε άτοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ αν τα ασφαλιστικά ταμεία χρειαζόταν να δανειστούν  πλήρωναν επιτόκιο 30%. Τα επόμενα χρόνια η ληστεία συνεχίστηκε με την θέσπιση πληρωμής επιτοκίων για τα δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος αποθεματικά, αλλά τα επιτόκια αυτά έφταναν το 14% (όταν βέβαια τα επιτόκια στις καταθέσεις ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 20%). Και φυσικά στο πιο πρόσφατο παρελθόν μπορούμε να βρούμε την τοποθέτηση του 20% των αποθεματικών των Ταμείων σε μετοχές και σε τραπεζικά προϊόντα υψηλού ρίσκου, ποσοστό το οποίο αργότερα ανέβηκε στο 23%.
Όλες αυτές οι κινήσεις με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου και το PSI οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση με χαρακτηριστικότατο αποτέλεσμα  το ΝΑΤ, το οποίο μέχρι το 1975 εθεωρείτο ως το πλουσιότερο ταμείο του κόσμου. Το τεράστιο αποθεματικό του ξεπερνούσε ακόμα και τα αποθεματικά της πιο πλούσιας τράπεζας του κόσμου, της ΒΑΝΚ OF AMERICA. Και όμως σήμερα το ταμείο αυτό, αφού αποκλειστικά με αποφάσεις των ελληνικών κυβερνήσεων (ομαδική αντικατάσταση των Ελλήνων ναυτικών με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, ένταξη στο ΝΑΤ των συντάξεων των Ελλήνων πρωταθλητών και των επαναπατριζόμενων από τις ανατολικο-ευρωπαϊκές χώρες Ελλήνων, χωρίς ούτε οι μεν ούτε οι δε να έχουν συνεισφέρει δραχμή στο ταμείο) εξανεμίστηκαν τα αποθεματικά του, δυσκολεύεται να πληρώσει πενιχρές συντάξεις σε ανθρώπους που θαλασσοπνίχτηκαν μια ζωή και ήταν συνεπείς στις εισφορές τους.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν κάτι τίποτα άλλο από αυτά που έκαναν οι προκάτοχοί της. Συνεχίζει την εύκολη λύση της αρπαγής των λιγοστών αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων δίνοντας υποσχέσεις περί διασφαλίσεων τους, όπως σίγουρα και άλλοι στο παρελθόν έκαναν (βλέπε PSI πρίν 2,5 χρόνια όπου σε μια νύχτα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων σε εγγυημένα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκαν από τα 22 δισ. ευρώ στα 11 δισ. έχοντας υποστεί απομείωση της ονομαστικής τους αξίας κατά 53%). Το ερώτημα όμως παραμένει: τι θα γίνει αν παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη ρευστότητας σε παραπάνω από ένα ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιους οργανισμούς;
Η ΔΗ.ΚΙ.ΧΗ. δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετη σε αυτή την προοπτική και μέσω των αντιπροσώπων της στα θεσμοθετημένα όργανα του κλάδου θα αντιταχθεί σε αυτή την νέα επίθεση που στοχεύει τις εισφορές όλων μας τόσο σε κύρια όσο και σε επικουρική ασφάλιση (βλ. Τ.Ε.Α.Χ. νύν Ε.Τ.Ε.Α.)